KONSERTEN " STILLE NATT HELIGE NATT" TIL EIDSBERG KIRKE

”Stille Natt Hellige Natt” har vært en juletradisjon i hele 29 år.  De siste 16 årene har det vært med nestor RUNE LARSEN i spissen.  Med seg i år har han ALEXANDER RYBAK som er med for fjerde gang.  Publikums-favoritt MARIA HAUKAAS MITTET er med igjen. Og i år har hun fått med seg husbond og musikalartist HANS MARIUS HOFF MITTET.

Sammen med musikerne Tove Kragset og Olav Torget skal disse reise rundt i kirker over hele Sør Norge i adventstiden og skape førjulsstemning.

Stille Natt Hellige Natt er også kalt «alle julekonserters mor».

”Vi ønsker å forene høytid og glede”, sier produsent Tor Arne Ranghus i Taran AS, som produserte den første konserten i 1988.   ”Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom”.

Fra år 2000 har Strømmestiftelsen vært medarrangør av konserten Stille Natt Hellig Natt. I løpet av disse årene har konserten gitt rundt 7 millioner kroner til bekjempelse av fattigdom. Under Strømmestiftelsens motto «Hjelp til selvhjelp» er midlene blitt brukt til jobbskaping gjennom utdannelse og mikrofinans. Flere av julekonsertens profilerte artister har vært med og sett hvordan dette arbeidet virker og at det hjelper mennesker. At konserten også bidrar til kampen mot fattigdom, er en viktig grunn til at artister medvirker på denne juleturneen år etter år.

Det er noen av  Norges mest profesjonelle artister som reiser rundt i kirker over det ganske land for å synge ut julens budskap.  De blir møtt av fullsatte kirker og begeistrede anmeldere hvor hen de ferdes. Det er et stort  behov for slike høytids-konserter rundt i Norges land.

03.10.2017